Historiek

1973 FC Schepdaal speelde louter vriendschappelijke wedstrijden tot de stichters besloten de club in 1973 aan te sluiten bij de Belgische Voetbalbond onder het stamnummer 8005. De club beschikte op dat moment over slechts een speelveld op het Caerenbergveld(*) . Het veld dat nu dienst doet als eerste speelveld werd destijds door het bestuur met de hand en kruiwagens aangelegd. Er worden nog steeds visserstermen gebruikt om het harde labeur te verduidelijken. De club was, en is, gedurende al deze jaren uitgegroeid tot de lokale sociale en sportieve speelruimte voor honderden voetballertjes uit het Schepdaalse. (*): (volgens de Schepdalenaren komt de naam Caerenbergveld uit het dialect “Kaeren” wat stenen betekent. Jaarlijks verschijnen inderdaad stenen aan de oppervlakte die ieder jaar opnieuw worden opgeraapt)

1978 Onder trainer Jaak Mertens werden in het seizoen ’77-’78 een aantal externe spelers aangetrokken en datzelfde jaar steeg de club naar 3de Prov.F via de eindronde onder de 2de gerangschikten. De hevige verhitte derby’s met Pede, Bodegem, Eizeringen, Itterbeek, St-Ulriks-Kapelle en Kester trokken honderden toeschouwers. (ong. 400)

1979 Sportief hoogtepunt : FCS stoot door naar de beker van Belgie en schakelt Testelt en Brasschaat uit, ploegen uit vierde nationale. FCS wordt zelf uitgeschakeld door 4de klasser Helzold met nipte 0-1 cijfers. De twee volgende wedstrijden zouden Willebroek en RWDM zijn geweest. De club haalt koppen in alle dagbladen.

1982 De club daalt opnieuw naar 4de provinciale B na het seizoen 1981/1982

1985 FC Schepdaal speelt kampioen in 1984/1985 en stijgt opnieuw naar 3de Prov.C. Ditmaal met Guido Blendeman als trainer.

1986 Na een jaar in 3de Prov.C te hebben doorgebracht, verhuist de club naar de populaire F-reeks.

2000 Sportief hoogtepunt in deze periode is het behalen van de finale in de beker van Brabant. FC Schepdaal speelt deze op 1 mei 1997 tegen 1ste Provincialer Betekom, en verliest deze partij met 1 – 0 via een doelpunt in de 89ste minuut.

2001 In het seizoen 2000/2001 speelt FC Schepdaal na een spannende eindstrijd met SV Asse opnieuw kampioen en promoveert voor de eerste maal in haar bestaan naar 2de Provinciale. Trainer Vincent Molein en Danny Van Laethem maakten deze promotie mogelijk. Vanaf augustus 2001 nam de club haar intrek in de prachtige nieuwe infrastructuur die door de gemeente Dilbeek werd gebouwd. De verwezenlijking van dit project duurde jaren, maar het resultaat mag er zijn.

2002 Het seizoen 2001-2002 werd er een om zo snel mogelijk te vergeten. Alle mogelijke denkbare tegenslagen maakten de degradatie naar derde onvermijdelijk. We hopen op een rustig seizoen 2002-2003 in derde F. Alles kan, niets moet…

2005 En na regen kwam zonneschijn… Lang moest de Schepdaalse aanhang niet wachten om hun ploeg terug naar tweede zien te promoveren. Na 2 goed-meedraaiende seizoenen kwam loon naar werken en kon een welverdiende titel gevierd worden. Kort gezegd: “goe bezig mannen!”